‘s Morgens sta je naast een van de mooiste wereldwonderen op aarde, ‘s middags knarst het witte zand tussen mijn tenen op Isla Mujeres, ‘s nachts sta ik op de dansvloer van de Coco Bongo nachtclub in hartje Playa del Carmen tussen de dronken Amerikanen. Dat vat mijn reis naar Mexico zo ongeveer samen in een zin. Maar moeder, het is daar prima vertoeven in Yucatan en Quintana Roo.


Je hoort langs alle kanten dat Mexico de topbestemming van het voorbije jaar is. Witte stranden, gevaarlijke margarita’s, lekker warm weer, kraakwitte stranden. Je kent dat wel. De ideale bestemming met op de koop toe ook nog eens de mooiste Instagram plekjes. Ongelofelijk lekker eten en behoorlijk betaalbaar. Een strandvakantie waarbij de cultuurmens ook zijn hartje luchtig kan ophalen. Wat denk je, Mexico reistips nodig? Ik zal ze u even geven in de vorm van foto’s, maar eigenlijk moet je vooral zelf je ding vinden. Het is er zo gemakkelijk en heerlijk reizen. Wat mij betreft ga ik zeker terug.

Zelf een rondreis in Mexico regelen

Blijf niet te lang in Cancun zelf, tenzij je van mooie resorts houdt. Maar trek er op uit: Tulum, Isla Mujeres, Isla Holbox, Playa del Carmen zijn must-do’s

Goedkope vlucht boeken naar Mexico

Je vliegt rechtstreeks vanuit Brussel naar Cancun, de ideale uitvalsbasis voor je tripje Mexico. Met TUIfly kan je al tickets vinden vanaf 199 euro. Een rechtstreekse vlucht naar Mexico duurt een dikke 10 uur.

Oppervlakte Mexico

1,972,550

km2

Bevolkingsaantal

123,675,325

Taco’s gegeten per week

978,400,000
What's your reaction?
0Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.