Faeröer eilanden
faeroer map

Faeröer eilanden

Faeröer eilanden, nog eerder onbekend en daarmee misschien nog een van de mooiste plekken op aarde. Hier vind je woeste natuur, de oceaan die wild tegen rotskliffen bonkt en eindeloze vergezichten. Wij brachten ze in beeld voor je.

kalsoy op faeroer eilanden

Fabelachtige rondreis Faeröer eilanden: dit zijn de hoogtepunten

Tijdens een rondreis op de Faëroer eilanden val je van het ene natuurschoon in het andere. Dit zijn mijn favoriete plekken op deze machtige eilanden

reistips Walvissafari Europa

De Grindadráp of walvisjacht op de Faeröer eilanden: traditie of noodzaak?

Walvisjacht op de Faeroer eilanden is nog geen verleden tijd. Ik sprak met een visser over de gevoelige discussie: traditie of noodzakelijk kwaad? Een genuanceerd verhaal alvast, eentje van waar je niet goed weet hoe je er bij moet voelen.

reizen naar Faroer eilanden

In beeld: Foto’s van de beukende oceaan tegen de machtige kliffen van de Faeröer eilanden

Ik geef eerlijk toe dat ik ze ook niet helemaal juist op de kaart kon prikken. Ik help je even: teken een gelijkbenige driehoek tussen Noorwegen, Schotland en IJsland. Bepaal hierin door middel van een of andere middelloodlijn of Pythagoras zijn f...

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren, de beste reisgidsen, praktische tips voor vakanties in de Azoren, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.