Faeröer eilanden

Faeröer eilanden

Faeröer eilanden, nog eerder onbekend en daarmee misschien nog een van de mooiste plekken op aarde. Hier vind je woeste natuur, de oceaan die wild tegen rotskliffen bonkt en eindeloze vergezichten. Wij brachten ze in beeld voor je.

reistips Walvissafari Europa

De Grindadráp of walvisjacht op de Faeröer eilanden: traditie of noodzaak?

Walvisjacht op de Faeroer eilanden is nog geen verleden tijd. Ik sprak met een visser over de gevoelige discussie: traditie of noodzakelijk kwaad? Een genuanceerd verhaal alvast, eentje van waar je niet goed weet hoe je er bij moet voelen.

reizen naar Faroer eilanden

In beeld: Foto’s van de beukende oceaan tegen de machtige kliffen van de Faeröer eilanden

Ik geef eerlijk toe dat ik ze ook niet helemaal juist op de kaart kon prikken. Ik help je even: teken een gelijkbenige driehoek tussen Noorwegen, Schotland en IJsland. Bepaal hierin door middel van een of andere middelloodlijn of Pythagoras zijn f...

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed