IJsland
ijsland map

IJsland

Oh Ijsland, een van mijn favoriete plekken om met m'n camera in de hand door te reizen. Winter of zomer, maakt niet uit, ik doe het steevast al kamperend en roadtrippend. Helaas ook een populaire bestemming, lees snel verder om mijn tips te ontdekken en de massa te ontwijken.

de mooiste wandeling in ijsland

The Iceland Trail: Lótmijijslandóntdekkenalsjeblieft – De mooiste hike van IJsland

De mooiste wandeltocht van IJsland is deze meerdaagse hike Laugavegur in het midden van het eiland. Vulkanen en gletsjers voor de dappere durvers!

iceland trail hiken wandelen

The Iceland Trail: Ontgroenen in IJsland, weg van de drukte

IJsland ontdekken zonder toeristen en zin voor avontuur? Wat dacht je van de Laugavegur Trail, mooiste wandeling van IJsland en ver daarbuiten.

ijsland reisverhaal

Column: IJsland anno 2010

Een diepte-interview met twee heren die op de tweede rechtstreekse vlucht van Brussel naar Rejkjavik zaten.-Reisblog Soms Ook Heimwee

kamperen in IJsland

Kan je kamperen in IJsland tijdens de winter?

IJsland is duur, dat lees je ongeveer overal waar je aan je research tocht begint. Zelfs nadat alles goedkoper geworden is na de bankencrisis van 2008, blijft het daar nog o-zo-duur. Dus hadden Jelle en ik in ware Mourinho-stijl een tactisch plann...

Kirkjufell Ijsland reisblog

Mijn beste foto’s van IJsland in de winter

Jelle en ik deden een roadtrip door het land van ijs en vuur. Hier alvast een deel foto’s van IJsland in de winter. En ja, we hadden weer geluk met het noorderlicht. IJsland is magnifiek zeg ik u. Een fantastische ervaring, alweer.

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.