Luxe honeymoon-bestemming in het bonkend hart van het Krugerpark, Zuid-Afrika

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Luxe honeymoon-bestemming in het bonkend hart van het Krugerpark, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Ooit al eens een flesje champieter ontkurkt in je privézwembad met zicht op een stelletje kussende giraffen bij ondergaande zon? Of een buitendouche genomen terwijl een stelletje bronstige bavianen je passioneel aanstaren? In Jock Safari Lodge in het Kruger is dat volgens mij normale gang van zaken. “Kijk, een bende zebra’s op weg naar een…

Eerst verschenen op: 21 november 2019

zuid-afrika map

Zuid-Afrika

Luxe honeymoon-bestemming in het bonkend hart van het Krugerpark, Zuid-Afrika

Ooit al eens een flesje champieter ontkurkt in je privézwembad met zicht op een stelletje kussende giraffen bij ondergaande zon? Of een buitendouche genomen terwijl een stelletje bronstige bavianen je passioneel aanstaren? In Jock Safari Lodge in het Kruger is dat volgens mij normale gang van zaken.

“Kijk, een bende zebra’s op weg naar een streepje schaduw”, riep ik naar mijn reisgezel Sam, terwijl die mij een Fever-Tree -vlierbloesem gin-toke inschonk op de motorkap van de safari jeep in het midden van de met leven overgoten savanne. Om maar te zeggen dat je ook in Zuid-Afrika luxueus kan genieten.

Een idee voor je huwelijksreis in Zuid-Afrika?

Wanneer de zon plaats begint te maken voor wat straks een blote sterrenhemel moet worden, zijn de leeuwen en andere leden van de Big-5 club op hun actiefst. Op zoek naar een tête-a-tête aan de waterplas met een onwetend aardvarken of koedoe? Dat kan! Jock Safari Lodge in het Krugerpark heeft alle troeven in hand om de meest romantische zonsondergang mee te maken, omringd door vrolijk wildlife. Het is de ideale startplaats voor je honeymoon in Zuid-Afrika. Klein probleempje: ik kon het niet helegans testen voor je, want mijn madam zat thuis beton te gieten. Hier in de bush heb ik de na-huwelijksnachten dus nog niet geconsumeerd, maar door verfijnd empirisch onderzoek kan ik je wel alvast enkele leuke tips meegeven. De pikante details mag je dan lekker zelf invullen. 

Een hotel met heerlijk mooie afwerking en oog voor details

Jock staat voor luxe, luxe in de Afrikaanse bush that is. De lodge is koloniaal getint, het verleden van de gold-rush zindert hier nog na. Van zodra je toekomt en tot aan je vertrek word je hier serieus gesoigneerd. Met verfrissende doekjes en sjieke welkomstdrankjes, flesjes gekoelde champagne, hemelbedden en een buitenpatio met zicht op de olifanten aan de uitgedroogde rivier probeert Jock Safari Lodge je pas gehuwde hart voor zich te winnen.

Naast drie heerlijke maaltijden, zijn ook de huiswijn en bier inbegrepen in de prijs. Je hoeft je dus niet bezig te houden met je eigen maaltje bijeen te jagen in de wildernis. Daarnaast zitten ook een spannende bushwalk en twee safari’s inbegrepen in je verblijf. Het is dus aangeraden om minstens twee nachten in Jock Safari Lodge te blijven.

Van de 10 safari’s die ik in het Great Kruger Park deed, was er slechts eentje waarbij we niet direct veel spectaculairs te zien kregen. Bij de andere 9 was het steevast schot in de roos. 

Op zoek naar de Big 5: Safari’s met experten

De rangers van Jock zijn hyper-focused en vinden in no time sporen van big-5 residents. Ken je ze intussen trouwens alle vijf al? Even op een rijtje: luipaard, leeuw, olifant, neushoorn en buffel. Ze wonen allemaal in het Krugerpark, en met wat geluk zie je ze vol trots van op je terras voorbij paraderen. In een safari jeep is het vooral ontspannen, terwijl je door elkaar geschud wordt door het hobbelige terrein. De jeeps mogen hier namelijk off road gaan, een van de vele voordelen van een bezoekje aan een private game reserve binnen in het Kruger park. Het domein van Jock Safari Lodge is ruim 6.000 hectare groot, plaats genoeg om fijne safari’s te maken. In het nationale park zelf mag niemand de baan verlaten. De ranger luistert naar de verschillende alarm-roepen van de vogels, gaat op zoek naar verse uitwerpselen en leest de sporen in het droge Afrikaanse zand. Om ze alle vijf te spotten ga je geluk moeten hebben, maar de aanhouder wint. En wie weet maak je ook wel een kill mee of zie je zelfs een geboorte van een babygiraf. Je weet nooit wat er op je wacht tijdens een safari in Zuid-Afrika. 

Boek je vluchten goedkoop via Soms Ook Heimwee

Er zijn momenteel vluchten vanaf 370 euro retour te vinden, via deze link boeken kost je niets extra, maar geeft Soms Ook Heimwee een klein percentje op je aankoop. Bekijk het als manier om de blog te steunen 🙂 Succes!

wilde dieren kijken afrika

Wat moet je nog weten voor je trip naar het Krugerpark?

Het Krugerpark is groot, België past daar verschillende keren in. De natuur en fauna varieert ook enorm afhankelijk van in welk deel je je bevindt. De kans op wildlife is iets groter in het zuiden van het park, omdat de begroeiing daar voor meer voedsel en beschutting zorgt. Om jachtluipaarden te zien, ga je best een beetje meer naar het noorden, waar er iets meer open vlaktes te vinden zijn. Lees hier meer over Greater Kruger Park en Private Game reserves

Jock Safari Lodge vind je in het zuidwesten van het Krugerpark, op een 150-tal kilometer van Nelspruit. De tocht naar de lodge is een dagtrip op zich, rijden in het Krugerpark gaat traag omdat je toch altijd wil stoppen voor het wildlife dat je pad kruist. Maar de lange rit is het zeker helemaal waard. Geloof me.

Vogels spotten zuid afrika

Nog tips voor je vakantie naar Kruger, Zuid-Afrika

 • Vergeet je malariapillen niet. Het Krugerpark ligt in een hoge risicozone en vooral tijdens de regens in de zomer is de kans op muggen groot. Better safe than sorry, right?
 • In de lodges en camps hoef je je geen zorgen te maken over muggennetten, alles is hier op voorzien.
 • Neem voldoende water mee in de auto, de ritten kunnen lang zijn onder een zinderende zon.
 • Boek ruim op voorhand. De lodges en camps in het Krugerpark zijn meestal maanden op voorhand uitverkocht. De plaatsjes die overschieten zijn uiteraard minder de moeite waard.
 • Het verschil tussen het Greater Kruger Park en het Kruger National Park
 • Een self drive of een organised safari?
 • Is een safari onschuldig? Het kan er erg heftig aan toe gaan.
 • Waar maak ik de mooiste safari in het Krugerpark?
 • Hoeveel dagen heb je nodig in het Krugerpark? Dat hangt er uiteraard van af hoe lang je op zoek wil gaan naar wildlife. Voor fotografen zijn 5 dagen niet genoeg, voor de modale toerist zijn 3 dagen misschien voldoende. Je moet ook aan je portefeuille denken natuurlijk, er is zo veel te zien in Zuid-Afrika dat je met 2 nachten misschien al wel de beste deal doet in het Krugerpark. 
 • Via welke Gate moet je het park binnenrijden? De meeste mensen die vliegen op Johannesburg, rijden noordwaarts om eerst de magnifieke panorama-route te doen, en dan naar de Phabeni gate te rijden om het park binnen te gaan. Voor deze route reken je toch best ook 2 dagen. 
 • Zijn er restaurants in het Krugerpark? Ja hoor, niet heel veel, maar je hebt voldoende stopplaatsen op strategische plekjes waar je lekker kan eten. Bij het binnengaan van het park gewoon een plannetje vragen en je redt je wel. 

8 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Safari in Krugerpark in Zuid-Afrika, een wreed maar uniek moment. Of niet?

Een wilde hond loopt achter een uitgeputte impala. Wij volgen met een safari jeep. Dit waren de...

Nu lezen

img

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika: die keer bij Zazu in het Kruger Park 

Meer weten over vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika? Dieren verzorgen en werken met kinderen als...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.