Veel goesting om te reizen, maar weinig tijd, budget of inspiratie? De Ardennen zijn een wondermooi stukje België met heel wat originele plekjes om te overnachten. Wij maakten een lijstje met de leukste cabins, boomhutten en bubbels, want voor wat avontuur hoef je niet altijd ver te gaan.

2020 is gearriveerd, net als die hele resem goede voornemens en leuke plannen, het jaar waarin we eindelijk nog eens iets van die bucket list willen schrappen: die avontuurlijke droomreis naar dat tropische paradijs, die zotte safari bij zonsondergang of toch nog maar eens naar Hongkong om streetfood te testen. En dan begint de realiteit weer te dagen: verbouwingen, een lege spaarrekening, weinig vakantie en een heleboel andere redenen die als excuus om niet te vertrekken zouden kunnen gelden. Maar niets is minder waar!

De mooiste hike van IJsland

5-daags avontuur door de uitdagende natuur van het land van gletsjers en vulkanen.

Originele overnachtingen in de Ardennen: slapen in boomhutten, luchtbellen en cabins

Want droomreizen vol ontspanning, avontuur, plezier en rust hoeven niet duur te zijn, uren planning te vragen of veel geld te kosten. Met een beetje verbeelding en een vrij weekend op de planning, lonkt het avontuur al op een paar uur rijden van je thuisbasis. De Ardennen staan vol originele logeerplekjes om even weg te dromen. Boomhutten, luchtbellen, cabins en andere creaties liggen op jou te wachten. En om het nog makkelijker te maken, zetten wij de mooiste exemplaren even voor jou op een rijtje. Dus inpakken die koffer en leegmaken dat hoofd: adventure awaits!

Slapen in boomhutten

slapen in boomhutten ardennen belgie

Schreeuwt het innerlijke kind in jou om losgelaten te worden of vind je avontuur wel leuk, maar hou je het liever hoog en droog? Kamperen in de Ardennen is echt voor iedereen. Laat de traditionele tent even links liggen en kies voor een gezellige boomhut. De ideale plek om ‘s avonds de zon zien ondergaan en sterren te kijken en ‘s ochtends je bed uit rollen met het geritsel van de bladeren en gefluit van goedgeluimde vogeltjes.

Enkele leuke plekjes:

Uniek adresje: La Cabane

Via Soms Ook Heimwee kan je misschien wel in een authentieke cabin in the woods slapen. Ze staat nergens te huur, want eigenaar Jan staat op zijn privacy. Klik even door om te lezen wat je moet doen om hier te overnachten!

Logeren in hutten in het bos & cabins in the woods

chalets, blokhutten en cabins in de ardennen

Ook voor wie het liever wat lager bij de grond zoekt, zijn er heel wat leuke opties om te overnachten in de Ardennen. Niets ademt meer rust uit dan een blokhut verscholen in het groen. Een vuurtje erbij en wat marshmellows op een stok en je hoofd en lijf gaan automatisch in relaxmodus.

Wij worden blij van deze plekjes:

Liever kamperen aan het water of logeren in een gigantisch houten paard

Origineel overnachten in Belgie: slapen in bubbles

slapen in luchtbellen of bubbles cubes ardennen

En voor wie dit alles nog niet genoeg is, kan je in de Ardennen ook nog origineel kamperen in een luchtbel of bubble. Deze doorzichtige bolvormige tenten zijn minihuisjes in het groen, voorzien van alle comfort, lekker privé en met een fantastisch zicht op de sterrenhemel. Letterlijk even in je eigen bubbel verdwijnen, kan je hier:

Nog meer informatie met tips en adresjes voor de leukste overnachtingen in de Belgische Ardennen vind je op: http://eyeshotels.com/fr/accueil

De mooiste hike van IJsland

5-daags avontuur door de uitdagende natuur van het land van gletsjers en vulkanen.

What's your reaction?
8Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.