Zin in een vakantie naar China of op doorreis naar het Oosten? Hongkong was al een van mijn favoriete bestemmingen, en daar kwam zonet nog een reden bij. Cathay Pacific lanceert gloednieuwe maaltijden op de lange vluchten richting Hongkong. Zelf in Economy Class vlieg je nu alsof je in een sterrenzaak zit. Wil je al in de sfeer te komen, lees zeker verder!

Vliegen met Cathay – Michelin – Pacific

Op je lichtblauwe stoel ligt een mooi overlevingspakket voor de nacht. De televisie speelt de laatste nieuwe Hollywood kraker. Je ziet Europa stilletjes onder je wegglijden. Om je helemaal voor te bereiden op je vakantie in het Oosten, zorgt Cathay Pacific voor een primeur. Samen met enkele pioniers uit de Hongkongse food scene, die van Black Sheep Restaurants, hebben ze een klasse menu klaargestoomd om je smaakpapillen tijdens het vliegen van of naar Hongkong reeds te trainen. Zelfs in Economy eet je nu wat Jeroen Meus jaloers maakt. Gemaakt met een passie voor gastvrijheid en innovatie leunen de Cathay maaltijden dicht aan bij de Michelinsterren van de Black Sheep groep.

Restaurants are not about food, or service, or ambiance – restaurants are about how they make you feel…We try to tell stories.

Black Sheep Restaurant

Het perfecte bier voor in de lucht

En ze gaan nog een stapje verder. Ken je Betsy al? Nog niet zo big als de Big van Big en Betsy, maar wel big in zijn uniciteit: Betsy Beer is een bier gebrouwen dat het best tot zijn recht komt op hoogtes van 10.000 en meer meters. Laat dat nu de hoogte zijn van de Cathay boeings op kruissnelheid.
Ook gasten die de lounges van Cathay Pacific op de internationale luchthaven van Hongkong bezoeken kunnen proeven van het bier. De Hongkongse brouwerij Gweilo Beer zette haar stevig gereputeerde schouders onder het brouwen van Betsy, een Pale Ale die aan citrus, koekjes en toffees doet denken. Tijdens de kook wordt er sinaasappelschil toegevoegd om de smaak verder te helpen vormen. Het bier wordt vervolgens gefermenteerd met Gweilo’s huisgist, waarna het droog wordt gehopt met een mengsel van citrus- en sinaasappelhop om het aroma en smaakprofiel te vervolledigen. Lieve vrienden uit Hongkong, wanneer mag ik nog eens op bezoek?

De maaltijden in Economy Class

Voorlopig enkel nog maar op de vluchten vertrekkende vanuit Hongkong.

Voorgerechten

  • Maïs, garnalen en chipotle salade met limoenvinaigrette en korianderroom
  • Bonensalade met chipotle aioli en BBQ Kip
  • Koolsalade met kip en Nuoc Cham Dressing
  • Oosterse salade met inktvis, citroen, wortelen en Tahini dressing 

Hoofdgerechten

  • Dragon kip met fijngehakte munt, erwten en aardappelpuree
  • Mexicaans pulled pork met geroosterde pompoen en bruine rijst
  • Gestoofd rundvlees in rode wijn met groene bonen en citroengremolata
  • Maïspolenta met geroosterde champignon ragout en parmezaanse kaas 
  • Broccoli macaroni met kaas
  • Penne alla Norma met aubergine, ricotta en basilicum

Over Cathay Pacific

De nieuwe Airbus A350 van Cathay Pacific, welke tussen Brussel en Hongkong vliegt, is ontworpen om brandstofverbranding met 25% te verlagen door het gebruik van efficiëntere motoren, verbeterde aerodynamica en lichtgewichtmaterialen. Dit zorgt voor lagere koolstofuitstoot per passagier dan iedere andere wide-body vliegtuigen van deze categorie. Cathay Pacific heeft momenteel 36 Airbus A350’s in haar floot, die in 2021 aangevuld zal worden met nog 12 van deze zuinige vliegtuigen.

Vind je vlucht Brussel-Hongkong

hongkong beste restaurants

Naar Hongkong gaan doe je hiervoor

Hongkong blijft mij altijd verbazen, ik ben hier nog niet uitgespeeld. Je citytrip in Hongkong, is de perfecte ode aan het aroma van reizen naar het Oosten. En dat smaakt altijd naar meer. Qǐng xiǎngyòng!

What's your reaction?
0Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.