Dat was me wel wat, een jaartje op mijn uppie Down Under. Dit zijn enkele van mijn mooiste foto’s van mijn soloreis door Australië. Of hoe het wereldreizen voor mietjes – en deze blog – begon.

Je bent eigenlijk ook nooit echt alleen op een soloreis, tenzij je dat zelf wil. Je leert onmiddellijk honderden mensen kennen in de hostels en de beruchte backpacker routes zijn bezaaid met leuke, andere reizigers die met je mee willen gaan. Het is als beginnend soloreiziger in het begin even zoeken hoe je best contacten legt, maar eens je in the game zit, gaat het echt van zelf.

Ik kocht in Sydney een 4×4 en verkende ik de machtige Blue Mountains, daarmee reed ik langs de East Coast naar Cairns. In Cairns begon mijn avontuur door de Outback, helemaal op weg naar Darwin. In Darwin en Katherine zocht ik werk om mijn working-holiday visum ten volste te benutten, en wat geld te verdienen. Daarna reed ik langs de Westcoast van Australie door naar Perth en het zuiden, waar mijn trip abrupt tot een einde kwam door een ongeval. De wereldreis zette zich verder naar Thailand. On to next adventures!

Wil je meer weten over een soloreis maken naar Australië?

Wat moet je nog zeker over een soloreis door Australië lezen?

roadtrip australie solo
400 km out of town in WA theres some beauty hidden
What's your reaction?
1Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.