In Australië heb je een visum nodig. Wil je er langere tijd blijven, dan kan je best een working-holiday visum Australie aanvragen.  Een visum voor 18-30 jarigen dat je tot 2 jaar daar kan houden en in staat stelt om aan de slag te gaan als Australische boer.


Working-holiday visum Australie aanvragen (417)

Dit visum laat je toe om tot 2 jaar in het land te blijven en tot 6 maanden te werken bij eenzelfde werkgever. Maar daarvoor moet je 31 of jonger zijn en mag je geen kind ten laste meebrengen. Niet meer te lang zemmelen dus, ik word oud. Prijskaartje: 290 euro.

Het visum bemachtigen kostte me niet al te veel moeite. Gewoon een formulier online invullen, visakaart er op los laten en een dag later zit het in je mailbox. Ook even zeggen dat je akkoord gaat met de waarden en wetten van Australië. Kennis van Engels is wel heel belangrijk, dat maken ze meerdere malen duidelijk.
Ik hoop toch dat het allemaal zo simpel is. Een klein telefoontje naar de Australische ambassade in België – via het kantoor in Madrid – om te verifiëren bleek ook succesvol, dus voorlopig geen zorgen hieromtrent.

working-holiday visum Australie aanvragen
Tom and Rebecca – Mijn working buddies in Nitmiluk National Park, Katherine

Je krijgt dan een mailtje dat alles in orde is en verder gebeurt er niet veel meer. Maar het was effectief allemaal in orde en je kan nu met je paspoort rustig Australië binnen wandelen. Prima, nee?


Farming time

Bon, ik ben dus in staat om te gaan werken op de boerderij of op café. Look plukken, schapen scheren of met giant-tractors graan oogsten. Ze betalen daar naar het schijnt goed, curieus. Ik kijk er wel naar uit om eens een maand niet achter een computerscherm te moeten werken.
Ik weet nog niet of het WWOOFing wordt of via een andere formule, dat zullen we daar wel ontdekken. WWOOFing geeft je de mogelijkheid om te werken op een organische boerderij, 4 tot 6 uur per dag werken in ruil voor kost en inwoon. En een plek om te bezinnen wellicht.

TIP: neem de algemene brochure ‘Reis wijs!’ van de overheid door, deze bevat nuttige info over reisdocumenten, verzekering, gezondheid, geld en veel meer.
Voor de Nederlanders; Dutch Workers geeft ook veel advies!

visum australie
visum australie
visum australie
visum australie
visum australie
visum australie
visum australie aanvragen
visum australie
What's your reaction?
0Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.