Een wereldreis plannen, hoe doe je dat? Beginnen doe je alvast bij het begin: wat is volgens jou een wereldreis? De definitie luidt dat je minstens elke meridiaan telkens eenmaal moet passeren. Of een reis waarbij je minimaal twee continenten bezoekt. Laat het ons houden op iets verder weg van je bed gaan dan gewoonlijk en ook net iets langer. Hoe je het voor de rest invult, that’s up to you.

Start met dromen waar je graag heen wil en laat je bonkend hart je gids zijn, dan volgt de rest vanzelf wel. Toch op zoek naar praktische tips om een wereldreis te plannen of bijvoorbeeld vragen over een visum aanvragen? Here goes.


Soloreizen inspiratie & reisverhalen van een twijfelaar

Zweten in Singapore

We schrijven augustus 2015: een verdwaalde backpacker stapt met een verward hoofd en gebroken hart uit het vliegtuig dat een drietal uur eerder opsteeg in Ho Chi Minh. Tijdens die laatste uurtjes Vietnam werd zijn fototoestel op de koop toe door vingervlugge taxichauffeurs officieel missing in action verklaard. Hoe kan je dan in godsnaam zonder…

Verder lezen

Zonder kleerscheuren in Bali & Lombok

Intussen ben ik ‘ongeveer’ heelhuids door mijn eerste week soloreizen gekomen. Beetje Bali en Lombok, maar vooral gewoon worden aan backpacking en budget-travelling. Hier een kleine update van mijn rondreis in Bali en Lombok. Anders hou je dat geen 9 maanden uit, zeker niet in het dure Australië. In Kuta Lombok ben ik trouwens begonnen…

Verder lezen

Wereldreizen voor mietjes

Soloreizen voor beginners: Wat moet je meenemen? Welke papieren moet je in orde brengen? Een blog vol tips om te vertrekken op je eerste wereldreis.

Verder lezen

Wereldreis zoekt soloreiziger

Soloreizen, alleen op reis gaan, een wereldreis maken,… het kan allemaal super eng zijn. Ook voor A. Zij zoekt iemand om mee op wereldreis te vertrekken. Ben jij dat?

Verder lezen

Wat kost iets in Sydney

Is Sydney duur? Ik ga er niet te veel doekjes rond winden, heel Australië is duur. Ontzettend duur. Als je met het idee zit om zelf de grote oversteek te maken, is het wellicht goed te weten wat een koffie hier kost en hoe scherp de dollar staat. Australiërs verdienen goed. Ik heb me laten vertellen…

Verder lezen

Waarom op wereldreis vertrekken niet vluchten is

Voor S, D en M. Dat jullie verdomme snel moge springen. Ik heb gemakkelijk schrijven, hier buiten op een bankje genietend van de ondergaande Leuvense zon met een Vedettje als trouwe gebuur. Plannen makend om nog meer wereld op m’n bord te krijgen. De hittegolf die door ons land raast helpt uitstekend bij het opdiepen…

Verder lezen

Visum Australië

In Australië heb je een visum nodig. Wil je er langere tijd blijven, dan kan je best een working-holiday visum Australie aanvragen.  Een visum voor 18-30 jarigen dat je tot 2 jaar daar kan houden en in staat stelt om aan de slag te gaan als Australische boer. Working-holiday visum Australie aanvragen (417) Dit visum laat je…

Verder lezen

Twijfel je nog?

Een goeie vriendin stuurde me zonet een heel mooie link van een andere Belgische avonturier. Mijn grote broer vertrekt morgen ook voor een jaar. En ik staarde deze nacht ietsje te lang naar de sterren. Full on Travel Blues! Ik ben in Darwin momenteel, veel dichter bij België kan je hier niet raken. Misschien ook wel daarom dat…

Verder lezen

Singapore evenings

Singapore ligt op weg van Ho Chi Minh naar Brisbane. Een layover is snel gemaakt en Singapore was – naar het schijnt – de moeite. Voor 3 dagen alleszins, dat bleek voor mij ruim voldoende. Tijd voor mijn Citytrip Singapore. Ik vertoefde in een matige hostel, net buiten het centrum maar vlakbij de luchthaven. Was helemaal…

Verder lezen

Savannah Way: Mijn lonely roadtrip door de outback

De opdracht was relatief simpel. In 7 dagen tijd van Cairns aan de East Coast naar Darwin in het Noorden rijden. Wat het ietsje moeilijker maakte: constante temperaturen rond de 40 graden, helemaal solo in de verlaten Outback en ik enkel via de originele ‘Savannah Way’ waarvan 80% van het baanvak onverhard is. Daarenboven is de…

Verder lezen

Op dolfijnenjacht in Lovina

Dolfijnen in Lovina, Bali Lovina, een vergane-glorie kuststadje moet het hebben van z’n dolfijnen in de ochtend. Wondermooie ervaring, prachtige zonsopgang en ontbijt op een kabbelend bootje. Alleen jammer dat je niet alleen bent. Vraag je kapitein om naar een 2de of 3de school dolfijnen te zoeken, ipv blindelings de meute te volgen. En dan…

Verder lezen

Op de Gili’s zonder 1 druppel water aan te raken

Op een prachtige subtropische eilandengroep belanden terwijl je voetzool aan flarden gescheurd is. Een uitdaging die ik niet wil herhalen. En ook mijn mening over welke van de de Gili eilanden het mooist is. Door mijn surfavonturen in Bali liep ik rond met draadjes en zat ik aan de antibiotica. Mijn voet mocht absoluut niet in het…

Verder lezen

Met mijn papa in m’n rugzak

“Heb je je papa ook ingepakt?” is een doodnormale vraag die m’n vrienden aan me stellen wanneer ik op reis vertrek. Want hij gaat met me mee. Ik wil m’n vader de wereld nog laten zien, de wereld die hij zo graag verlaten wou. Een wereld te klein, te groots. Al zes jaar past hij…

Verder lezen

Hong Kong tussen de locals. Veel locals.

Hong Kong was de laatste bestemming van mijn wereldreis. Afronden in stijl zeg maar. Ondergedompeld worden in de drukste straten van Azië, BBQ roast smullen tussen de locals en genieten van een unieke skyline. Ik liet me 4 dagen meenemen door Matthew, wellicht de liefste der Hongkongers, die me de beste must do’s van Hong…

Verder lezen