Muziek en reizen, dat gaat toch goed samen, zeker bij lange roadtrips. Een goeie playlist om de sfeer er in te houden is dus levensnoodzakelijk. Vijf liedjes selecteren is onbegonnen werk, dus maak ik er maar een maandelijks gebeuren van.


1. The War On Drugs – Red Eyes

Absolute favoriet van het moment. Een lied dat gemaakt is om luid in de auto te spelen. Toont veel gelijkenissen met de volgende autofavoriet.

2. Arcade Fire – City With No Children

“Dreamt I drove home to Houston / On a highway that was underground / There was no light that we could see / As we listened to the sound /Of the engine failing”

https://www.youtube.com/watch?v=WkVfJqmwUtY

3. Fleetwood Mac – Everywhere

Deze jongens komen zeker nog eens terug, want alle Fleetwood muziek is eigenlijk onderweg-muziek. (Check ook de hi-la-rische clip. Goed fout.)

4. The Temperance Movement – Only Friend

Onvervalste blues rock door wat Britten en één Schot die 30 jaar te laat geboren zijn. Je ziet meteen uitgestrekte vlaktes en lonesome cowboys voor je. De ontdekking van Rock Werchter 2014.

5. The 1975  – Chocolate

Beetje puber, maar dat mag. Direct vrolijk. Super zomers ook.  (Denk je trouwens – wauw wat een zalige song! Zo wil ik er nog wel horen: koop dan de CD van The 1975. Vijftien herwerkingen van één hit. Tof.)

5X Muziek voor onderweg: Classics
5X Muziek voor onderweg: Vliegtuigmuziek

What's your reaction?
0Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.