Een maand is het intussen geleden dat ik Vietnam verliet. Tijd om de normale dingen des leven eens te tonen. Want niet elke foto moet een rijstveld of waterval zijn, toch? Het leven in Vietnam is schoon, geloof me.


Ik schrijf vanuit Katherine, Northern Territory Australië. Tijd voor een update, nu ik McDonals WiFi kan gebruiken. Want goed bereik vinden hier in “The Territory” is praktisch onmogelijk. Zelfs bij mijn huidige Royal Australian Airforce Fighter Pilot Couchsurfing Hosts is de data standaard opgebruikt. Het zal vanaf nu allemaal een beetje trager gaan voor er nieuwe posts komen. Gek, want in Vietnam is WiFi supergratis, letterlijk overal te vinden en behoorlijk snel. Ik probeer hier chronologisch bij te benen…

Deze reeks had het vorige artikel niet gehaald. En binnenkort kan je hier nog enkele geniale persoonlijke travel-tips lezen… Maar snuif nu eerst maar wat ‘gewone’ Vietnam lifestyle op.

Vietnam is genieten, van Noord naar Zuid en alles daar tussen. (Alhoewel je in Nha Trangh en omstreken niet te veel tijd moet verdoen). Wie aan Azië twijfelt begint best eerst in Bali of Thailand om dan the real thing te ervaren in Vietnam. Het is er allemaal ietsje chaotischer en rommeliger, maar uiteindelijk komt altijd alles wel goed. Laat je uurwerk thuis en ontdek “Same Same, But Different”.

leven in Vietnam

(Toch nog snel een waterval, want ze zijn zo schoon nietwaar?)

Het kleurrijke leven in Vietnam

leven in Vietnam

Je leest het op elke Vietnam reisblog. En ik wil hier niet direct de foodie uithangen, maar: eet in Vietnam en eet veel! Pho Bo, supervers exotisch fruit, springrolls, Pho Ga, streetfood, rice noodles, banana pancakes,… Zo lekker en bovendien erg goedkoop. Voor 3 euro heb je een klasse maaltijd die je wellicht niet opkrijgt.


Ik probeer snel met artikels over Australië af te komen. Dan kan ik je vertellen over vastzitten in Nationale Parken, kamperen in Blue Mountains, de East Coast voor haters, autorijden door met krokodil gevulde rivieren, vliegen over het Great Barrier Reef en werk zoeken in The Outback. En wie niet kan wachten, kan hier al even bijbenen.

What's your reaction?
1Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.