De geurige haven. Met zo’n betekenis heb je als stad al meteen een streepje voor. Hong Kong, het bekt ook lekker. Hong Kong is voor mij dé metropool van Azië waar je niet anders kan dan verliefd op worden. Een weekje citytrippen naar deze vrijstaat voor gevorderden houdt een culinair orgasme in door de beste dumplings en barbecue roast parties van uw leven, wreed neige fotografie-spots en knotsgekke steegjes en straatjes vol leven.

Ook zotte nieuwe snufjes hoogstaande technologie en machtige rooftop bars liggen in het verre Oosten op je te wachten. Ik ging een weekje remote werken in deze bruisbal van opportuniteiten en bizarre mensen en raad je met plezier aan dat ook eens te proberen.


Hoe doe je dat, remote werken?

Yep ik kan dat, voltijds werken en reisbloggen met maar 25 verlofdagen. Het antwoord op de vraag hoe ik dat doe lees je hier. Werken vanuit het buitenland en creatief omspringen met vakantieplanningen, ideaal. Om het remote werken echt te testen, besloot ik naar de andere kant van de wereld te vliegen. Naar de stad waar ik 3 jaar geleden verliefd op werd. Naar Hong Kong.
Toen ik hoorde dat Cathay Pacific tegenwoordig ook rechtstreekse klassevluchten aanbiedt op HK, wilde ik graag meer weten. Dus even een paar woordjes over mijn vliegervaring voor dat ik je enkele leuke plekjes om remote te werken in Hong Kong aanbeveel. Here goes…

citytrip hong kong plannen

Een dubbeltje Hong Kong in Premium Economy

Ik hou ervan om verre steden te bezoeken, maar ik vind het vliegen ernaartoe vaak niet zo leuk. En vermoeiend. Ik vloog op de middag en zou dus in de vroege ochtend aankomen in Hong Kong. Wellicht volkomen uitgeput en bedolven onder een kolossale jetlag. Het ritje boven de wolken duurt ongeveer een elftal uur en de zes extra uurtjes tijdsverschil zorgen toch al gauw voor een pittige reistijd van deur tot deur. Omdat ik in de ochtend meteen moest beginnen werken, stelde Cathay Pacific mij voor om eens hun Premium Economy uit te proberen. Een schot in de roos, nooit stapte ik frisser en geuriger uit het vliegtuig dan nu.

premium economy cathay pacific
Toch handig hoor, een ruime stoel

Akkoord, je betaalt wat meer, maar dat verschil valt goed mee in vergelijking met de gewone economy class tickets en het is de upgrade zeker waard. Je krijgt nog voor vertrek al meteen bubbels voorgeschoteld, je mag ietsje sneller boarden en moet dus niet staan schuiven in lange rijen, je stoel is vele malen ruimer en kan serieus plat liggen: ideaal voor zoete dutjes vol zwoele dromen.

cathay pacific lounge
De Cathay Pacific Lounge in Hong Kong

Het eten is ook ietsje knapperiger dan het Economy food en je hebt maar 1 (of geen) buur tijdens je vlucht als je aan de zijkant van het vliegtuig zit. Ik zeg: ideaal voor reizigers die geen business kunnen betalen en toch graag wat comfortabeler vliegen. Check ook even je airmiles en lidkaarten, want als je op de luchthaven ook nog eens kan genieten van de uitstekende Cathay Pacific Lounges, is het vliegen echt geen waste of time en gewoon een erg ontspannende aanloop naar je nieuwe uitvalsbasis.

Charlie en de Emiraten

Charlie vloog me enkele dagen later achterna met Etihad. We weten niet of het aan de Ramadan lag of aan hun nieuwe low-cost profilering, maar ze moest 2 uur wachten op haar eerste drankje, kreeg geen avondeten, geen hoofdkussen, oortjes of ooglapjes. Zij had twee volle dagen nodig om in het ritme van zweterig Azië te komen en had een flinke portie dumplings, massages en passion fruit soda&lime nodig om de stress uit haar lijf te schudden. Ik zeg, geef mij maar Cathay Pacific voor die verre vluchten!

Waar best remote werken in Hong Kong?

Laptopje open, wifi passwoordje intypen en je kan beginnen werken vanuit het buitenland. Hong Kong leent zich ideaal als toegangspoort naar Azië voor een lange backpackreis, maar ook als prima hotspot met prachtige co-works en leuke cafeetjes waar je enkele dagen kan werken, uitblazen en je voorbereiden op een zonnige trip naar Thailand bijvoorbeeld, maar da’s voor binnenkort!

Ik checkte bij Matthew, een rasechte Hongkonger die ik drie jaar geleden leerde kennen, of hij goede remote work spots kende. We maakten samen een lijstje.

De leukste plaatsen om te werken in Hong Kong

TUVE Hotel

The Hive – Cowork

SoloHK – Cowork

Hong Kong Central Library

Desk One – Cowork & Cafe

Peace Cafe

The Study Cafe


Zelf al eens remote gewerkt vanuit Hong Kong? Ken je zelf betere plekjes? Laat maar horen, ik vul de lijst graag aan.

citytrip hong kong plannen

Premium Economy Cathay Pacific

Advertisement

Klik door voor meer informatie over de rechtstreekse vluchten van Brussel naar Hong Kong met Cathay Pacific.

Alle drone foto’s werden genomen door mijn maatje JSRPixel

What's your reaction?
3Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

1 Comment

 • Miranda Jongsma
  Posted 11 september 2019 at 14:14 0Likes

  Hey Yannick!

  Ik kwam je blog tegen en ik denk dat jouw werk meer aandacht en liefde verdient.

  Mijn naam is Miranda en ik werk voor Trendhim – een Deens accessoires merk voor mannen. We willen elke man (en eigenlijk iedereen) helpen om zichzelf te zijn en zijn verhaal te delen. Naast tips en gidsen willen we meer doen om dit te supporten.
  Ik denk dat er veel passie, ambitie en vastberadenheid voor nodig is om een blog te starten en jezelf te uiten en te verspreiden. Hierbij willen wij graag helpen en belonen. Met onze Blog Award willen wij dat extra zetje geven om te blijven bloggen en hun verhaal te delen.

  Hoe het werkt:
  1. Ga naar de website: https://www.trendhim.com/press/blog-award-tell-your-stories-win-300
  2. Plaats de link van je blog in het opmerkingen gedeelte onderaan de pagina (iedereen die deze link bezoekt, betekent een beetje meer liefde voor je blog)
  3. Gebruik de URL van de badge en maak een bericht waarin enkele vragen over jezelf beantwoord
  4. Beste deel? Je kunt ook de blogs van je vrienden nomineren!
  5. Maak een kans om $$$ te winnen en dat gloednieuwe horloge of een nieuwe tas!

  We hopen dat jij jou verhaal met ons wil delen.

  Enorm bedankt voor je tijd en ik hoor het graag!

  Met vriendelijke groet,
  Miranda Jongsma

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.