Als er iets is dat je moet doen in Bali, is het met de brommer rijden. Weg van de hotspots, knal door het midden de bergen door en de lokale dorpjes in. Met Google Maps in je oortjes kom je overal, maar ga ook zeker weg van de hoofdbaan om de talloze kleine wijkjes te ontdekken. Hier zijn mijn fotos Bali Indonesia.


Het verkeer: Asia-style

Een trip met de brommer van Zuid-Bali naar het opperste noorden duurt een 3tal uur. Gekke toestanden, onvoorstelbaar verkeer. Maar je leert de Zuid-Aziatische verkeersregels appreciëren. Omdat iedereen verkeerslichten negeert moet je als chauffeur ten allen tijde alert zijn. En ik heb me eigenlijk nooit onveilig gevoeld, manoeuvrerend tussen stinkende camions en voorbij scheurende brommers of bussen. De tocht daarheen is magnifiek wondermooi. Het Balinese binnenland is onvoorstelbaar indrukwekkend verschrikkelijk mooi.

Maar zeker de zonsondergangen en tempels zoals Tanah Lot (de meest pittoreske/toeristische) , Pura Besakih (de grootste), Pura Ulun Danu Bratan (op een kratermeer) zijn ook zeker de moeite.

Fotos Bali Indonesia
Bali Tourists
What's your reaction?
0Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.