Nederland
nederland map

Nederland

Moest er een verkiezing bestaan van Meest Jolige Buren, kaapt Nederland zonder twijfel de hoofdprijs weg. Hun kust is nog charmant, hun fietspaadjes eveneens en ze slagen erin om elk dorpje en stadje bezienswaardig te maken. Spring dus snel op je fiets of op de trein en trek Nederland in!

wandelen grote peel brabant

Het Brabant van Nederland is het Brabant van bij mij thuis

Het Brabant van Nederland staat bekend voor haar grote nationale parken. Wandelen, fietsen en natuur opsnuiven kan heerlijk in deze mooie streek net boven België.

kampina vennen

Flitsend Tilburg: hoe ontsnap je uit de stad

Dit is het beste en meest magische wat Tilburg en Oisterwijk te bieden heeft. We nemen je mee in ons avontuur door dit mysterieuze doolhof. Ontsnap je mee uit de stad?

kano huren in nederland

Nee, in Nederland kan je niet enkel fietsen

Hier moet je zijn in Brabant: op een snorfiets langs de Maasdijk, peddelen tussen de wildebeesten van de Biesbosch en kuieren in de Grote Peel

een citytrip naar Breda plannen

Bier in Breda & kriebelen aan de baard van Vincent

Soms heb je even nood aan een ontsnapping uit je luie zetel in je woonkamer. Je ziet het wel zitten om een tripje te ondernemen, maar vindt het verdomd moeilijk om inspiratie te vinden voor je ideale bestemming. Je begint eindeloos te turen naar t...

bergen op zoom in brabant fort de roovere bezoeken

Bergen op Zoom is meer dan een afritbord langs de snelweg

Een citytrip naar Bergen op Zoom in het Nederlandse Brabant is zeker de moeite. Dit verhaal en deze foto’s vertellen waarom.

citytrip bergen op zoom

Het Krabbegat, rare dweilen en de jurk van prinses Maxima: een weekend Bergen op Zoom

De zon schijnt voor het eerst dit jaar net dat tikkeltje harder. De terrasjes op de Grote Markt stromen vol, terwijl de weeïge geur van het blonde Hertog Jan zich met de frisse Bergense lucht vermengt. De stad ontwaakt stilletjes uit haar wintersl...

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed