Vaak krijg ik de vraag met welk toestel ik mijn foto’s trek. Ik heb er eigenlijk twee. Een compacte Sony RX100iii, die ongeveer alles kan wat de gemiddelde gebruiker wil kunnen met een camera.

En daarnaast heb ik ook geïnvesteerd in de iets grotere maar ongelofelijke full frame Sony A7ii. Ideaal voor wat portretten van Cambodjanen.


My gear

Momenteel heb ik een 55mm f1.8 portretlens en een iets wijdere 28mm f2.0 lens. Die extra lenzen moet je dus ook altijd meepakken en nog niet het grote geld hebt om meteen een kanjer van een zoomlens te kopen. (Al zijn de prime lenzen wel kwalitatiever dan de meeste zoom lenzen). De camera is wel nog steeds heel erg licht voor een mirrorless camera. Meer en meer Nikon en Canon gebruikers beginnen over te stappen naar Sony. Ik ben zelf al een tijdje verkocht.

Portretten van Cambodjanen

Hieronder enkele portretten uit Pnom Penh, Siem Reap, Kampot en Battambang. Lekker stoffig allemaal. Geniet er van.

http://somsookheimwee.be
http://somsookheimwee.be
http://somsookheimwee.be
http://somsookheimwee.be
Portretten van Cambodjanen: de monniken.
http://somsookheimwee.be
Portretten van Cambodjanen: op weg naar de markt
Portretten van Cambodjanen: Op weg naar het de markt
http://somsookheimwee.be
http://somsookheimwee.be
http://somsookheimwee.be
http://somsookheimwee.be
http://somsookheimwee.be
Portretten van Cambodjanen: monniken.
Portretten van Cambodjanen

Meer “People of …” fotoreeksen

Het plan is om nog meer reisverhalen te tonen in de vorm van portretten van locals. Keep you guys posted! People of Jamaica

What's your reaction?
0Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

2 Comments

 • natte aap
  Posted 10 november 2016 at 22:48 0Likes

  nice, mooie bokeh ook soms.
  Blijf anders maar gewoon bij die prime lenzen hoor. Ik heb een zoom (18-140) maar zo’n prime lens is toch beter van kwaliteit en je bent ook meer in contact met je onderwerp. Zoom van op een afstand heeft niet hetzelfde resultaat en verhoogt ook de “creepiness” van die vreemde gajin met zijn grote creepy lens … wa komt die hier doen? Terwijl je met zo’n prime lens veel dichter komt en meer contact maakt met de mensen waardoor de foto’s spontaner zijn.
  just my two cents.

  • Yannick
   Posted 11 november 2016 at 16:51 0Likes

   Cool, wist niet dat jij daar ook mee bezig was. Ja ik moet nog veel bijleren en al, maar soms is het toch ook handig om een zoom te hebben als je niet in snelheid gepakt wil worden. Welk lens zou jij aanraden voor de a7ii, naast de 28mm en 55m? Ik ben precies wel verliefd aan het worden op die Batis lenzen….

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.