Saudi Arabië
saudi arabie bezoeken kaart

Saudi Arabië

Een vakantie in de hoofdstad van Saudi Arabië: Riyadh is een absolute ontdekking. Je maakt hier een reis die je niet snel zal vergeten. Ook als vrouw is het intussen veilig om de stad te ontdekken. Het deed me een beetje denken aan mijn reis naar Jordanie.

Algemene info Saudi Arabië

Hoofdstad

Riyadh

Inwoners

36.5 miljoen

Hoofdstad

Saoedi-Arabische riyal

Beste reistijd voor Saudi Arabië

Oktober tot april

Hotspots in Saudi Arabië

  • Jeddah
  • Mekka
  • De Rode Zee
  • Yanbu
  • Medina
  • Al-Ula
  • Quba Moskee
  • De Zwarte Steen (Kaaba)
Saudi Arabië

Veelgestelde vragen over Saudi Arabië

Wat is de hoofdstad van Saudi Arabië?

Heb ik een visum nodig om Saoedi-Arabië te bezoeken?

Is het veilig om naar Saudi Arabië te reizen?

Algemene info over reizen naar Saudi Arabië

Riyadh, de hoofdstad en grootste stad van Saoedi-Arabië, vormt het politieke en administratieve hart van het koninkrijk. Gelegen op het Arabisch Schiereiland, is deze bruisende metropool een fascinerende mix van oud en nieuw, waar traditionele woestijnarchitectuur naast moderne wolkenkrabbers staat.

De stad heeft zich snel ontwikkeld en is nu een dynamisch centrum van handel en economie. Riyadh is bekend om zijn luxe winkelcentra, uitgebreide parken en enkele van de meest indrukwekkende moderne bouwwerken in het Midden-Oosten, zoals het Kingdom Centre en de Al Faisaliyah Tower.

Tegelijkertijd zijn er in Riyadh ook belangrijke culturele en historische locaties te vinden, zoals het Masmakfort, dat een cruciale rol speelde in de geschiedenis van Saoedi-Arabië, en het Nationaal Museum, dat de rijke geschiedenis en cultuur van de regio tentoonstelt.

Met zijn unieke combinatie van traditionele Saoedische cultuur en ultramoderne voorzieningen, biedt Riyadh een intrigerende bestemming voor zowel zakenreizigers als toeristen die het moderne hart van de Arabische wereld willen ervaren.

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Aan het laden...