Alleen op reis gaan, durf ik dat wel? Je bent zeker niet de eerste die het zich afvraagt. Is het een goed idee? Dat weten we niet maar we kunnen je alvast dit beloven: het is de beste beslissing die je ooit zal maken: alleen op reis vertrekken.

Twijfel je nog? Niet erg. Als je op zoek bent naar mooie reisverhalen om dat twijfelend stemmetje in je hoofd te doen zwijgen, ben je hier op de juiste plek. Inspiratie is er zat, want alleen reizen doe je op de trein om een weekend uit te waaien aan zee of een jaar een wereld rond te trekken in je eentje. En alles daartussen.

Don’t feel guilty if you don’t know what you want to do with your life.
The most interesting people I know didn’t know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the most interesting 40 year olds I know still don’t.

Baz Luhrmann – Everybody’s Free (To Wear Sunscreen)


Welke reisverzekering neem je best voor het maken van een wereldreis?

Dit artikel is een vurig pleidooi voor het afsluiten van een goede reisverzekering. Waarom heb je een reisverzekering nodig? Welke kosten/schade wordt door zo’n reisverzekering gedekt? Waar moet je op letten? Wat mag het kosten? Welke goede reisverzekeringen zijn er? Een goede reisverzekering neemt een stevige hap uit je reisbudget, maar voorkomen blijft nog steeds…

Verder lezen

Wereldreis zoekt soloreiziger

Soloreizen, alleen op reis gaan, een wereldreis maken,… het kan allemaal super eng zijn. Ook voor A. Zij zoekt iemand om mee op wereldreis te vertrekken. Ben jij dat?

Verder lezen

Het is eindelijk beslist: ik ga een wereldreis maken

Lezer Dieter heeft het beslist, hij gaat een wereldreis maken. We snappen dat het niet simpel is deze moedige beslissing te nemen, alles achter te laten en te vertrekken voor een jaar. Lees verder en wie weet zit jij binnenkort ook op het vliegtuig met je one-way ticket!

Verder lezen